2015. június 27., szombat

Hazafelé vásárlással és szülinappal - 5.nap

Az utolsó napon korán keltünk, mert Tamás azt mondta sok idő kell az összepakoláshoz. Én ismerem a gyerekeket, sokfelé jártunk már, sokszor kellett már összepakolni, tudtam, hogy képesek rövid idő alatt elkészülni. Így is lett. A fél kilences reggeli már tiszta sátrakkal, kész táskákkal ért minket. Voltak akik az előző nap szenzációs paprikás krumpliját ették, mások szendvicset készítettek maguknak, aztán már csak a mosogatás volt hátra, na meg az edények,
evőeszközök szétosztása a két sátor között. Mikor tíz előtt jöttek az amerikaiak átvenni a sátrakat már ott ültünk minden a sátrak előtt. Gyors, poénkodós átvétel, hogy kell-e a 100-100 eurós kaució, hiszen az nem is pénz ezért és hogy az jó helyen van náluk... Nálunk még jobb helyen volt.
Fürödni már csak négyen szerettünk volna, a többiek már látni, érezni sem akarták a napot, inkább megvártak minket a hűvösben. A tenger, reggeli apály lévén, visszahúzódva olyan volt mint egy nagy lavór víz, hullám sehol, csak a
nagyon tiszta, zöld víz. Még jó hogy látták a gyerekek milyen amikor a tenger haragos, mert így még azt hinnék, hogy csak méretben különbözik egy kis tavacskától... Anisz szokás szerint addig imádta a vizet, ha térdig ér, Réka és Patrik viszont alig akart kijönni. Egy óra fürdés után még száradás a homokban, aztán irány a kemping, fürdés és már indulhattunk is.
A maradék pénzek elköltésére Caorle szélén megálltunk a Familia nevű szupermarket lánc egyik nagy üzletében, itt mindenki elkölthette kevés vagy több pénzét. 
Aztán már csak azon kellett aggódni, hogy az Olaszországban szigorúan betartott szieszta idején találunk-e nyitva éttermet. Másodjára egy kis városkában - S.Stino di Livenza - találtunk, itt megtartottuk Réka 16. szülinapját, gyertyás pizzával, énekléssel, Réka nagy meglepetésére. Innen már csak hazafelé jöttünk majdnem egyhuzamban, a magyar határ után telefonok a szülőknek, ki hol veszi át gyermekét és fél 10-kor már Veszprémben is voltunk. Jó volt hazajönni, bár a gyerekek közül többen még maradtak volna. Nekem ennyi elég volt, lehet öregszem? :-)