2014. március 5., szerda

Elájulok a vértől...de akkor is adok. A bárczis véradók.

Olvastuk könyvekben, hallottuk szüleinktől, tanárainktól, hogy "Bajban ismerszik meg az igazi barát!", de tapasztalni érthetően nem igazán akarjuk ezt, nem akarunk bajba kerülni. Ettől függetlenül azért az életben sokszor 'jön a baj', szerencsés, jó esetben csak apró, csip-csup ügyekben.
Vért is adtunk már néhányan, itt az iskolában is rendeztünk már tavaly kétszer, a Vöröskereszttel közösen véradást.
Most egy kolléganőnk műtétje miatt kapcsolódott össze a Bárczi iskolában a közös akarat, a közös segíteni akarás a véradással.
24-en vállaltuk, hogy un. irányított véradás keretében adunk vért a Vérellátó Központban. Olyanok is részt akartak ebben venni, akik még soha nem adtak vért, olyanok is, akik eddig a vérnek az említésére is sikítófrászt kaptak, elájultak és persze azok is, akik ezt rendszeresen teszik, állandó véradóként. Olyanok is voltak, akik maguk helyett beszervezték az anyukájukat, annak a barátnőjét, mások a párjukat  és sajnos előfordult, hogy néhányan megfázással küszködve fennakadtak a orvos szűrőjén, - így nem lehet vért adni - de a többségnek azért sikerült.
A Vérellátó Központ munkatársai partnerek voltak, az előre megbeszélt időpontban fogadtak minket és a kötelező vizsgálatok, adminisztráció után elkezdődhetett a véradás... Ezt persze véletlenül sikerült lefényképezni... Íme:
Ez gyerekjáték...
Már alig várom...

Sorunkra várva...
Most megszúrják az ujjam...milyen vicces!


Mi nem adhatunk...
Beletörödtem! Ide szúrjon...















Már 375 gramm vérem adtam...

Mi még várunk a vizsgálatra...









Egy tornatanárnak ez semmiség....
Ez aztán a véna...



 






Már túl is vagyunk rajta...

...és már folyik is...









Nem történt semmi, csak vért adtunk, ennyi volt...