2014. március 9., vasárnap

Szépírók szép számmal a Bárcziban



       Iskolánkat immár harmadik alkalommal éri a megtiszteltetés, hogy megrendezze a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által rendezett Országos Szépíró Verseny  megyei fordulóját.
A szépíró verseny célja a kézírás fontosságára való figyelem felhívás, mely tükrözi személyiségünket, hangulatunkat érzelmi és lelki állapotunkat, de vissza is hat, mivel számtalan képességünk és készségünk együttes alkalmazását igénylő tevékenység. Az ésszel, szívvel irányított kéz utánozhatatlan művekre képes, láthatjuk az elkészült verseny munkákban.

               A jelentkező versenyzőknek azonban valószínűleg a verseny célja elsősorban az országos vetélkedőre való bejutás volt. 237 Veszprém megyei diák szerette volna ezt elérni. A házi versenyek után hozzánk a megyei fordulóra 21 iskolából 106 tanuló érkezett .

Nagyon örültünk, hogy rendezvényünkre a Veszprém megyei tankerület igazgatója, Szauer István is el tudott jönni, és megnyitotta a versenyt. A megnyitót ünnepélyessé és bensőségessé tette alsó tagozatos diákjaink - Strenner Viktória tanárnő által betanított - műsora, és Kertész Zsuzsanna 10. osztályos tanuló szavalata.
 Az indulóknak 60 perc alatt kellett lemásolniuk a legszebb írásukkal egy szépirodalmi szöveget. Az alábbiakban felsorolt kategória győztesek utazhatnak az országos vetélkedőre április 12-én Budapestre. 


Jobb oldalt diavetítésben megnézhetitek a legszebb "szépírásokat", külön diavetítésben a megnyitót, az alsós énekkar bakonyi  dalcsokrát és a versenyt.

A linkre kattintva a megnyitó látható:


                                                                                             by Babi