2014. április 8., kedd

Kultúrakedvelők: Most a VMK-ban voltunk irodalomórán


            A múlt heti kultúrakedvelő csapatunk még négy önként jelentkezővel egészült ki, és a csodálatos Kányádi Sándor irodalom óra után, április 7-én ellátogattunk a Városi Művelődési Központba,  ahol A Költészet Napja alkalmából rendezett irodalom órát láttuk ,hallottuk. 



 





Közreműködött:  Módri Györgyi és Kőrösi Csaba, a Petőfi Színház színművészei.  Zongorán kísért: Völgyesi Gyöngyi.
Közismert magyar verseket adtak elő: Petőfi Sándortól, József Attilától, Ady Endrétől, Kosztolányi Dezsőtől, Tóth Árpádtól. Az előadás mottója Varró Dániel művéből való részlet lehetett volna:

” Volt egyszer egy tanár néni, aki nagyon szerette a verseket. Ezt valószínűleg a versek  is megérezték, mert ők is nagyon szerették a tanár nénit, és mindig megsúgták neki, hogy mit akart éppen mondani a költő, amikor őket írta. Ettől aztán a tanár néni borzasztóan jól megértett minden verset, és csak azért nem elemezte szanaszéjjel mindet, mert sajnálta volna őket szanaszéjjel elemezni. Merthogy a versek szépek voltak. És a tanár néni látta ezt”
 – ezt a „mesét” Módri Györgyi adta elő.


Az jutott eszünkbe, hogy nem tudtuk biztosan miért megyünk, mit fogunk látni, miért jöttünk ünneplő ruhába, mikor kérdezték társaink hétfő reggel, de mindnyájunknak nagyon tetszett!
Akik ezt így gondolták: Jánny Bettina, Kertész Zsuzsanna, Simon Bettina, Piros Erzsébet, Szalai István, Tóth András, Horváth Anna, Fekete Anasztázia, Végh Melinda, Szabó Dániel, Rupa Anasztázia, Rieger Anna




                                                                                                      by Babi