2013. november 10., vasárnap

Ki a legjobb? ...hát a Bárczi! (Megyei Sportos Gyógypedagógus Nap)

A múlt évben mi rendeztük, most a tapolcaiak. Nem akárhol, a városi Sportcsarnokban. Ez már rossz jel volt, hiszen ez azt jelentette, sokat kell majd futni, hiszen a hely óriási, legalábbis a mi tornaszobánkhoz képest. Az sem volt jó előjel, hogy a kezdeti 10 fős csapat fokozatosan csökkent, majd végül tegnapra hatan maradtunk és vágtunk neki az útnak. Azt már csak megemlítem, hogy induláskor nekitolattam egy másik autónak, betétlap, kárfelmérés, - még megy a kocsi - indulás...szóval a verseny csak ennél jobb lehetett... :-)
Eddig az volt a hagyomány, hogy minden csapat valamilyen bemutatkozó produkcióval készült, az idén ez nem szerepelt a kiírásban, így több csapat nem készült ezzel, mi sem. Akik bemutatkoztak, azok énekeltek - ismert slágereket saját szöveggel -  gitárkísérettel vagy anélkül. 
A pápaiak mást csináltak, de erről majd később...
Hét versenyszám volt, 6 ügyességi sorverseny és a hetedik, a körmérkőzéses kézilabda.
A sorversenyeket, mint a táblázat is mutatja, fölényesen nyertük, így a megszerzett előny elég volt a kézilabda versenyekre is, pedig ott a pontok duplán számítottak és mi a futottak még-már kategóriát erősítettük.
Azt azért el kell mondjam, hogy ameddig erővel bírtuk, a kézilabdában is jók voltunk, persze ez csak az első meccsre volt igaz...
Mivel hatan voltunk, erősítést kellett igazolnunk  egy másik csapatból. Ha megnézitek a jobb oldali képet, ismerőst fedezhettek fel... Németh Vivienn, - aki nálunk, a Bárcziban volt gyakorlaton két évvel ezelőtt  - csatlakozott hetediknek. Ő most a tapolcai iskolában dolgozik.





Szóval megnyertük a versenyt és egyúttal a jogot arra, hogy a következő évben mi rendezhessük a versenyt. Hogy ezért mit kapunk otthon? Elismerést vagy ejnye-bejnyét... Hétfőn kiderül.
Szólnom kell még a rendezésről is. A tapolcaiak nagyon jó vendéglátók voltak, kávéval, sütivel vártak minket reggel és gulyáslevessel, pogácsával búcsúztattak. Igaz, kézilabdában nem kegyelmeztek senkinek, csak hogy tudjuk mihez tartani magunkat... :-)
Írtam az elején, hogy a pápaiak...
...hát Ők Offenbach Kánkán-t táncoltak, nem is akárhogy...(azért mi meg Hat Tyúk tavát a múlt évben persze...)
Az erről készült film - és a többi versenyszámról készült is - megnézhető jobb oldalt lent a 'Suli- Videósáv'-ban, vagy a Facebook profilunk Youtube Tab-ra kattintva...