2017. december 14., csütörtök

Rólunk írták

Bárczi-díjat kapott Máté András Mózes

Amikor először megismertem, akkor is éppen énekelt. Lelkéből áradt a legszebb karácsonyi dallam.
Olyan csengő hangján, mintha az angyalok kórusából lépett volna elő. Nemcsak énekel, hanem zongorajátékával is elbűvöli a hallgatókat. Közben igyekezik a kemény valóságban is helytállni, tanulni, mint bármely kortársa. De ő egy kicsit mégis más, mint a többiek. Ő a Dalban élő gyermek. Máté András Mózes a veszprémi Bárczi Gusztáv Általános Iskola hetedik osztályos tanulója, aki arra is nagyon büszke, hogy az idei iskolagálán Bárczi –díjat kapott.
Amikor beszélgettem vele, mindig a kisgyerekkoráról idézett fel emlékeket. Kiderült, hogy másodikos korában már szép, tiszta hangon énekelt az iskolájának a kórusában, amire nagyon büszke azóta ő is, és iskolája is. Akkor figyeltek fel rá, s azóta is nagyon szeret erre az epizódra visszaemlékezni. Visszaidézve a gyermekkorát, ami igazán nincs is olyan távol tőle, számára olyan fontos dolog, mint tükörbe nézni jelenlegi önmagával. Számára most is olyan a világ, mint évekkel ezelőtt kisiskolás korában: iskolájának programjain szerepelni, kórusban és szólóban énekelni a legnagyobb varázserő számára.

A cikk teljes terjedelmében megtekinthető az alábbi linken: https://www.veol.hu/veszprem/barczi-dijat-kapott-mate-andras-mozes-2184707/