2017. december 7., csütörtök

Rólunk írták

Megmutatták mekkora a szívük – Bárczi Gálát rendeztek


A jótékonysági rendezvény jó alkalom volt arra, hogy felhívja a figyelmet az intézményben folyó munkára, az ott nevelkedő gyerekekre és megmutatta azt, hogy a támogatás jó helyre kerül.
    
December elsején rendezték meg a már hagyományos Bárczi Gálát. Az Agóra színháztermében felléptek a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai és tanárai.

Horváth Éva intézményvezető elmondta, hogy bár az iskolájuk egy szegregált ( elkülönült ) intézmény, ahova sajátos nevelési igényű, enyhe értelmi sérült gyerekek járnak, de ők ezt a világra nyitottan működtetik. A gála is egy olyan alkalom, amikor megmutathatják, hogy mennyire nyitottak, és, hogy nagyon sok tehetséges gyerek van náluk.

Szólt arról is, hogy a pedagógusaik nagy része együtt játszik a gyerekekkel a színpadon és a gálák jellegzetessége, hogy szinte minden tanuló fellép a műsorban, amelynek óriási hozadéka van. Együtt játszanak, figyelnek egymásra és megtapsolják a másikat. Teljesen más világot hoz ez számukra, mint egy tanóra és emiatt rettenetesen boldogok a gyerekek.


A cikket teljes terjedelmében megtekinthető az alábbi linken: https://www.veol.hu/vezeto-hirek/megmutattak-mekkora-szivuk-barczi-galat-rendeztek-2177751/