2013. október 6., vasárnap

Szüreti játszóház madárijesztővel, koszorúval és musttal...

Mivel a Bárczi iskolának nincs se szőlője, se pincéje, úgy gondoltuk már másodjára, hogy behozzuk az iskolába a szőlőt, a darálót, a prést

és itt helyben készítünk belőle mustot, díszítünk szüretikoszorút, dagasztunk és sütünk szüreti pogácsát, eszünk hozzá ebédre gulyáslevest és a jól végzett munka után táncházat rendezünk, ahol kicsik és nagyok is jól érezhetik magukat.
A délelőttöt közös énektanulással kezdtük, a Kolompos féle "Badacsonyi szőlőhegyen"-t tanultuk meg természetesen a mozgással együtt...hát volt min nevetni...  
Ezután kicsi-nagy osztálypárban náhány állomáson át - interaktív szüreti kvíz, régi tárgyak felismerése, lufiszőlő célbadobás, koszorúkészítés, pogácsadagasztás, vizes sorverseny - vezetett az út a tornaterem előtti teraszig, ahol az 'igazi' szüret kezdődött.


Ebéd után pedig a már hagyományos táncházban táncolhatta ki magából a heti fáradtságot, akinek kedve volt hozzá.


Akinek esetleg ehhez sem volt kedve, az választhatott különféle kreatív tevékenységek közül, mint a gyöngyfűzés, színes papírszőlőfürt készítés, foltos madárijesztő ragasztás, puzzle összerakás.













A játszóházról készült képeket diavetítésben itt jobb oldalt, a táncházról készült filmeket jobbra lent a 'Suli Videosáv'-nál rákattintással nézhetitek meg.