2013. szeptember 16., hétfő

Mossa eső...




A „TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért” egy olyan külföldi minta alapján szerveződő önkéntes akció, mely immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre. Célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, aki tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljék mindennapjaikat.
A rendezvényhez csatlakozva 2013. szeptember 14-én reggel 8 órakor szemeteszsákot ragadva nekivágtunk Veszprém Cholnoky városrész takarításának.

Az eső se tudta elrettenteni 15 fős kis csapatunkat. A zsákokba minden hulladék belekerült, amit az emberek figyelmetlenségből vagy rendetlenségből eldobáltak. A fiúk a nagyobb szemétkupacokat célozták és semmisítették meg, míg a lányok, a cigaretta csikkek tömkelegétől szabadították meg a városrészt. Az eső kitartóan esett, a gyerekek elszántan szedték a szemetet, míg el nem fogyott a hulladék az utcákról. A gyülekezési ponthoz érve teli „Te Szedd” feliratú zsákok sorakoztak.

Az átfázott gyerekeket az iskolában meleg tea és bőséges ebéd várta jutalmul rendületlen munkájukért és szorgalmukért.

Reméljük a jövőben minél több ember csatlakozik az összefogáshoz és tisztítja meg környezetét az elszórt hulladéktól.

A tanulók többsége tanult a programból, és szorosan szívükre tett kézzel megígérték, hogy inkább a zsebükbe tartogatják a szemetet a legközelebbi kukáig, de biztos nem fogják eldobni.

                                                                                           by  Fülpös