2011. március 26., szombat

Lélektől, lélekig

          Iskolánk mindennapjaiba pillanthat be, aki megnézi  a Pannon Egyetem „ Tanul-O Galériájában” a nálunk nevelkedő gyerekek alkotásait. A kicsik semmihez sem hasonlítható, őszinte, egyedi képi világát, a nagyobbak próbálkozásait egy-egy technikával, a tárgyalkotás művészetével, egyaránt fellelhetjük.
A művészeti nevelés során, arra törekszünk, hogy természetes kifejezése legyen - és maradjon sokáig - az érzelmeknek, gondolatoknak  a képzőművészet, a zene, a színjátszás, a tánc, a bábozás.
 Az önállóságot bátorítva, ha kell, méltó alázattal segítve biztatjuk a gyerekeket, hogy merjenek alkotni. Saját munkáikkal vesszük körbe őket, ezzel is kifejezve az elkészült alkotások értékét.
Iskolánk és környezetünk eseményeit dokumentálják a média szakkör tagjai, akiknek alkotásai szintén megtekinthetőek a kiállításon.
Nálunk nincs rajzszakos pedagógus, nincs művésztanár, de van sok kreatív, a gyermekeket szerető, tisztelő, elfogadó pedagógus, gyógypedagógus, segítő.
A gyerekek és a felnőttek öröme sugárzik a kiállított alkotásokból. 










A megnyitó ünnepélyességét emelte - a társművészeteknek köszönhetően - a furulyacsoport tagjainak játéka, és elsős versmondónk, Bányai Tomi szereplése.
A kiállítás három hétig tekinthető meg.
                      
                                                                                                 
                                                                                            by HÉ