2011. április 19., kedd

"Kapkodd a lábad" - Országos döntőben a Bárczi csapata

Iskolánk legkisebb sportolói kezdték meg az idei, 2011. évi tavaszi versenyidőszakot. Az elmúlt hétvégén, április 15-16-án, rendezték meg a „Kapkodd a lábad” sor- és váltóverseny országos döntőjét, Nyíregyházán. A csapat pénteken reggel 6.00. órakor vágott neki a hosszú útnak, hogy már aznap délután 14.00 órakor versenyezzen és képviselje megyénket a legjobb tudásához mérten.
 A gyermekek számára maga az utazás is nagy kalanddal ért fel, mivel többen még Budapesten is először jártak, ilyen messzire mintegy 400 km-nyire pedig talán még egyikőjük sem jutott. Csak egy kis pihenőt beiktatva tettük meg a hosszú utat.
 








A zökkenőmentes odaérkezés után a csapatnak nem sok ideje maradt az előkészületekre. A gyors szállásfoglalás, majd a sportfelszerelés felöltése után szinte azonnal csatasorba kellett állni!

 







A versenyzők teljesítményén sajnos nyomot hagyott az utazás. A 20 csapatból így is holtversenyben a 11. helyet tudták megszerezni a gyerekek. Figyelembe véve az előzményeket ez is dicséretes eredménynek számít és büszkék lehetünk rájuk, mert szépen helytálltak.
Mivel a másnap rendezett 8-as döntőbe nem jutottunk be, szombaton délelőtt megtekintettük a Nyíregyházi Állatkertet, ami mind a gyermekek, mind a felnőtt kísérők számára óriási élmény volt. /Tropicarium: cápa, színes trópusi halak kavalkádja; függőhíd; pingvin, fóka, zsiráf.. , hogy csak egy-két dolgot emeljünk ki a látnivalókból/

 







Az eredményhirdetés után (amiről lekéstünk - mivel nem az előre meghirdetett időpontban tartották), a csapat megebédelt és kora délután nekivágtunk immár a hazafelé tartó hosszú útnak. 
 







Kissé bódultan, de jóleső fáradsággal, élményekkel gazdagon érkeztünk haza.
A tapasztalatokat begyűjtve, reméljük a következő évben is mi képviselhetjük megyénket az országos versenyen, ahol kiharcolhatunk egy ennél előkelőbb eredményt.

                                                                                                      by K.Éva