2011. április 15., péntek

"Jótékony mozgás" - Verseny és szórakozás a Táncsicsban...

Két csapattal - alsós, felsős -  vettünk részt a Kozmutza iskola által rendezett, a veszprémi un. többségi iskolákkal közös sportdélutánon, ahol az egyes iskolák csapatai kiegészültek 2-2 kozmutzás diákkal.
A ma délutáni X-Faktor

A vendégek








A megnyitón derült ki, hogy három vendég is érkezett az eseményre...Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos és Nagy Anna kormányszóvivő a felnőttek világát képviselte, de a legnagyobb hatással - szó szerint értve: percekig tartó sikítással és tapsviharral - a harmadik vendég, Vastagh Tamás volt a gyerekekre...A tinilányok bálványa két dalt is énekelt az őt testközelből és szájtátva figyelő rajongóinak, a másodikat már együtt mindenkivel...
Persze azt a gyerekek nem nagyon akarták tudomásul venni, hogy ez nem az X-Faktor koncertje, hanem egy sportrendezvény, így az ifjabbik Vastagh csak nagy nehézségek árán tudott eljutni a kijáratig. Volt olyan diákunk, aki pár perc múlva büszkén mutatta karján a két aláírást, kijelentve, hogy Ő meg nem fürdik, mert még lekopik a tinta... :-))
Nagy Anna, fiával a gyerekeink között
Ezt teszi a Kabóca...






Lassan azért helyreállt a rend és a Kabóca bábszínház két művészének a játékát nézte mindenki nagy figyelemmel. Ezután kezdődött a délután sportos része, közös zenés bemelegítéssel, amin persze Nagy Anna is részt vett fiával együtt...és milyen a véletlen...pont a mi gyerekeink között...A sorversenyeket a felsősök kezdték: volt itt rákjárás labdával, banángyűjtés hátizsákba, labdás váltóverseny...majd ugyanez, kicsit könnyítve az alsósoknak. A mieink jól szerepeltek, de a múlt évivel ellentétben, most az alsósok voltak a saját korcsoportjukban jobbak...de hát nem is ez volt a lényeg.
Lendületben
Ők egymás bokáját, mi a hasunkat fogtuk...






Nagyon jó hangulatban, egymást segítve, biztatva versenyeztek a gyerekek és szinte észre sem vettük, hogy elrepült az idő.
A fődíjak
A verseny után már csak a tombola volt hátra, amit nagy várakozás előzött meg, hiszen már tavaly is nagyon sokan nyertek valamilyen ajándéktárgyat a mieink közül. A fődíj most is 6 bicikli volt, amiből egyet, - akárcsak egy évvel ezelőtt - a Piros család nyert, (Bernáth Ildikó döntött a két, azonos számú családtaggal a színpadon megjelent "nagycsalád" között) így aztán lassan minden Piros-gyereknek lesz kerékpárja a "Jótékony mozgás" nap jóvoltából(ez volt a harmadik).
Ezenkívül kosárlabdát, - K. Kornél - bukósisakot - K.Réka - és pólót - P.Erzsi - nyertünk.

                    A csapat:


Lehet, hogy kosárban is indulhatnánk? :-)
...és egy bónusz kép az egyik élelmes médiaszakkörös fényképezőgépéből...


Amanda Vastagh Tamással

Diavetítés az oldalsó sávban, filmek a Youtubon...